Turvaistuimet

Turvaistuimessa lapsi matkustaa automatkat turvallisesti

Kaikki alle 135cm pituiset lapset tarvitsevat Suomen lain mukaan autossa matkustaessaan asianmukaisen ja turvallisen turvaistuimen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lapsi tarvitsee autoon turvaistuimen vauvasta noin alakouluikäiseksi asti. Vaunuaitalta löydät turvakaukalot ja turvaistuimet lapsen jokaiseen kasvuvaiheeseen. Huolehtimalla istuimen oikeaoppisesta käytöstä, varmistat lapsesi turvallisen matkustamisen joka tilanteessa.

Vauvan turvakaukalo

Turvakaukalossa vauva matkustaa mukavasti ja turvallisesti ensimmäisen elinvuotensa ajan. Turvakaukalo on myös vanhemmalle yleensä suhteellisen kevyt ja helposti autoon siirrettävä vaihtoehto. Mikäli turvakaukaloa siirretään paljon esimerkiksi autosta toiseen, kannattaa istuinta valittaessa kiinnittää huomiota myös kiinnityksen helppouteen. Vaunuaitalta löydät valikoiman helposti kiinnitettäviä vauvoille sopivia Isofix – turvakaukaloita. Mikäli et ole täysin varma löytyykö autostasi Isofix – kiinnitys, tai mietit, mahtuuko turvakaukalo autoosi Vaunuaitan henkilökunta opastaa sinua tarvittaessa kaukalon valinnassa ja käytössä.

Turvaistuimet taaperolle

Turvakaukalon jälkeen seuraava hankinta on taaperon turvaistuin. Taaperot matkustavat turvallisimmin takapenkillä turvakaukalossa selkä menosuuntaan päin mahdollisimman pitkään, mutta kuitenkin ainakin 3-vuotiaaksi asti. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että törmäystilanteessa istuimen ollessa selkä menosuuntaan päin taaperon pieni pää on parhaiten tuettuna. Vaunuaitalta löydät valikoiman myös taaperollesi sopivia turvaistuimia eri valmistajilta. Taaperon turvaistuimia löytyy myös helpolla Isofix – kiinnityksellä. Ehjän ja kolaroimattoman turvaistuimen käyttöikä on Liikenneturvan mukaan enintään 7 – vuotta ja lapsen turvallisuuden takaamiseksi istuin on hyvä vaihtaa tämän jälkeen uuteen. Turvaistuinta on myös hyvä sovittaa taaperolle ennen ostopäätöstä. Näin voidaan varmistaa lapsen viihtyvyys istuimessa pidemmilläkin matkoilla.

Leikki-ikäisen lapsen turvavyöistuin

Turvavyöistuimeen siirtymistä suositellaan, kun lapsen paino on täyttänyt turvaistuimen painorajan. Painoraja (15kg) täyttyy yleensä noin 4 ikävuoden tienoilla. Turvavyöistuinta voidaan käyttää aina 36kg asti ja se kasvaa lapsen mukana. Lähtökohtaisesti turvavyöistuin on istuinkoroketta turvallisempi vaihtoehto, koska turvavyöistuin suojaa lasta törmäystilanteessa myös sivuilta. Leikki-ikäisen lapsen turvavyöistuimista löytyy myös helposti kiinnitettäviä vaihtoehtoja.

Turvaistuimet esi- ja alakouluikäisille lapsille

Laissa on määritelty, että lapsen tulee käyttää turvaistuinta siihen saakka, kunnes pituus ylittää 135cm. Istuinta suositellaan käytettäväksi tämänkin jälkeen, kunnes istuimen paino- ja pituusrajat täyttyvät. Vaunuaitan valikoimasta löydät turvalliset ja ergonomiset turvaistuimet myös kouluikäisille lapsille. Valikoimasta löytyy myös helpot Isofix – kiinnityksellä varustetut turvaistuimet. Turvavyöistuimissa on ergonominen muotoilu ja säädettävät pää-, sekä sivutuet, joilla varmistetaan turvallinen ja mukava matkustusasento lapsen jokaisessa eri kasvuvaiheessa.  Yli 4 -vuotias lapsi voi lain mukaan matkustaa myös istuinkorokkeessa.

Pyydä tarjous turvaistuimesta

Kirjoita tähän kenttään lisätiedot, tai kysymykset

Vaunu-aitan verkkokauppa helpottaa oikean istuimen valintaa

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart